Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine HIŠADESIGN so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino HIŠADESIGN upravlja podjetje Okser d.o.o., Novo mesto, Slovenija. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine HIŠADESIGN, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spreminja pogosto in hitro. Predstavljena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
- z gotovino ob osebnem prevzemu na sedežu trgovine na Foersterjevi 10, Novo mesto,
- plačilo po povzetju,
- po ponudbi/predračunu in nakazilom na račun upravitelja Okser d.o.o.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku oziroma bo kupca obvestil o možnostih dostave kupljenega blaga.

Strošek pošiljanja je 5 €.
Naročila v vrednosti nad 100 € - stroške poštnine vam podarimo.
Pohištva po pošti ne dostavljamo. Ob naročilu pohištva vas bomo poklicali in vam priporočili in se dogovorili za način in strošek dostave.
Možen je osebni prevzem kupljenega blaga na sedežu trgovine HIŠADESIGN, Foersterjeva 10, Novo mesto.

Odgovornost prodajalca

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih internetnih straneh. Kljub temu, pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Prodajalec si pridržuje pravico do napak, ki so nastali pri vnašanju podatkov.

Nakup v spletni trgovini ali drugo posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno - poslovno opravilnim osebam, starejšim od 18 let. Ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika. Zaradi tehničnih ali drugih razlogov sta poslovanje preko naše spletne trgovine ali dostop do trgovine včasih omejena ali celo neizvedljiva. Prodajalec si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma prekine dostop do strani spletne trgovine oziroma drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine. Hišadesign ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitne okvare vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in uporabe spletne trgovine.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Vračilo je možno s predložitvijo računa.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

смотреть трейлеры к фильмам 2014 года
популярные и известные музеи мира
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  facebook-32  instagram-32  pinterest-32

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook

Da bi vam zagotovili najboljšo možno izkušnjo strani hišadesign.si, uporabljamo piškotke.

Če niste spreminjali nastavitev v brskalniku, se avtomatsko strinjate z uporabo piškotkov. Več

Sprejmem piškotke

Piškotki nam pomagajo zagotavljati spletno storitev, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti. Med drugim tako pridobimo informacije, kaj vas najbolj zanima, s čimer še dodatno skrbimo za še boljšo vsebino portala. Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate s piškotki.